2023 m. III ketvirčio prioritetas – fiksuoto pajamingumo investicijoms

2023 10 19

2023 m. III ketvirčio prioritetas – fiksuoto pajamingumo investicijoms

Vilniaus universiteto (VU) fondas skelbia 2023 m. III ketvirčio investicijų valdymo rezultatus. Anot VU fondo Investicijų valdybos, trečiąjį ketvirtį VU fondas uždirbo teigiamą grąžą, laikėsi savo ilgalaikės investavimo strategijos, nedarė didesnių taktinių pokyčių, tačiau atsižvelgiant į ekonomikos ir rinkų situaciją, prioritetą teikė fiksuoto pajamingumo investicijoms.

„Akcijų rinkų ralis trečiąjį ketvirtį išsikvėpė. Pastebėta, kad ir pirmojo pusmečio augimas iš esmės tesirėmė „stebuklingojo septyneto“ didelės kapitalizacijos technologijų įmonėmis, kai kitų 493 įmonių, sudarančių S&P 500 indeksą, kainos reikšmingai nesikeitė. Padaugėjo indikacijų, kad ekonomikos augimas artimiausiu metu lėtės Europoje ir Kinijoje. JAV ekonomika, tikėtina, dar išsilaikys augime“, – pažymima VU fondo Investicijų valdybos komentare.

 

Peržiūrėti ataskaitą PDF formatu.

VU fondo Investicijų valdybos nariai, atsakingi už profesionalumą ir rezultatyvumą: Alius Jakubėlis (pirmininkas), Šarūnas Barauskas, Mindaugas Mažeikis, CFA, prof. Konstantinas Pileckas, Paulius Kunčinas ir Tomas Krakauskas.

_

Daugiau apie VU fondo investavimo strategiją.